Íjásztanya - Kamut

Programok a közelben

Néptánc: Akik kedvelik a hagyományokat, általában szertik a néptáncot is. Községünkben régóta folyik néptánc oktatás, sok táncos lábú fiatallal. A Békési központú tánciskola havi rendszerességgel szervez Békésen táncházas programokat! Ide minden érdeklődőt szeretettel várunk! A táncházak a kicsiknek való programokkal indulnak, éneklés, egyszerűbb táncok, majd a felnőtt, gyakorlottabb táncosok számára is lehetőséget ad kipróbálni magukat több, különféle táncban! A teljesség igénye nélkül, egy kis ízelítő: Palatkai táncok, Kalocsai táncok, Rimóci, mezőségi, és még sok egyéb kellemes talpalávaló! A zenét általában a Suttyomba népzenei együttes biztosítja! A táncház batyus program, ki mit visz, azt fogyaszt, ha megéhezik, vagy megszomjazik. Az esedékes táncházak időpontjait mindig a kiírásuk szerint az aktualitások menüpontban megtalálhatják az érdeklődők! Aki csak nézni, hallgatni szereti, azok pedig a rendszeresen megjelenő Belencéres Néptáncegyüttes táncosainak tudását csodálhatják meg! Békéscsabán is gyakran akad táncház program, melyet szintén nyugodt szívvel ajánlok az érdeklődők figyelmébe! 
Békés és Békéscsaba is nagyon jól megközelíthető, 8-10 km távolságra van csupán.
Aki a nyári melegben pedig inkább a fürdőzést választja, azok igen nehezen fognak dönteni, hogy hová is menjenek inkább. Békésen nagyon szépen felújított strand várja az érdeklődőket, és akik inkább a nyílt vizet kedvelik, a Dánfoki szabad strandot is választhatják. Békéscsabán is kellemes többmedencés strandfürdő várja a vizek kedvelőit, és aki még mindig nincs meggyőzve, azok 25 perc autózással átruccanhatnak a híres Gyulai várfürdőbe is. Egyúttal a Várat is meg lehet nézni.
A természet kedvelőinek szívesen ajánlom a Szarvasi Arborétumot, ami egy egész napos program is lehet, és szintén kb. 20-25 percnyi autóút után akár a Dévaványai Túzokrezervátumot is megtekinthetik a z érdeklődők. Ha valaki kerékpározni szeret, a Körös árterületén, a gátakon, a holtágak környékén sok szép látnivalóval találkozhat.
Egy esti séta a lemenő nap fényében a falu határában, megnézni egy napraforgó, vagy kukoricatáblát, érezni a kellemes illatokat szintén meghatározó élmény lehet, ha erre ritkán van lehetősége valakinek!  

Izelítőnek tehát a közeli programlehetőségekből:

Fürdők: Gyulai várfürdő (varfurdo.hu), Gyopárosfürdő (gyoparosfurdo-oroshaza.hu) Békéscsaba, Árpádfürdő (arpadfurdo.hu) Mezőberény Kálmán Fürdő (mezobereny.hu) Békési Gyógyfürdő és uszoda ((bekes.hu)

Színház: Jókai színház Békéscsaba (jokaiszinhaz.hu) Gyulai Várszínház (gyulaivarszinhaz.hu)

Épületek: Gyulai Vár, Wenckheim Kastély Szabadkígyós, Vásárhelyi-Bréda kastély Lőkösháza, Kondorosi Csárda,

Múzeumok: Békéscsabai Munkácsy Múzeum, Erkel emlékház, Minimagyarország,