Íjásztanya - Kamut

Szállás

A házban két szoba, szobánként 3 ággyal, (egy kétszemélyes és egy egyszemélyes) szobánkénti fürdőszoba, nappali TV-vel, cd lejátszó, felszerelt konyha (edények, evőeszközök, mikro, szendvicssütő, vízforraló, hűtő, mosogató, tea-kávé főző, wifi, és a házban használható laptop várja kedves vendégeinket! Lehetőség van kerti főzésre (bográcsot, tűzifát biztosítunk!) tárcsán sütésre, és nyár derekától kemencés ételek készítésére is!

 

Településünk

Kamut nevét már az Árpád-korban említették az oklevelek, 1295-ben Kamawlth, Kamaulther néven, ekkor Theodor fia Pethe volt a település birtokosa. 1517-től 1552-ig Békés megye székhelye is volt. 1522-ben megyegyűlést is tartottak itt, melyre egy emlékkő hívja fel a figyelmet a település parkjában.

A település később, a török időkben többször elpusztult, azonban rövid időn belül mindig újraépült. A mai Kamut 1949-1950-ben létesült.

1997-ben épült a Szent Gellért tiszteletére szentel római katolikus temploma, mely szép, modern, és mégis hagyománytisztelő is egyben.

Legfrissebb nevezetessége a 2011-ben felavatott Index park, melyet az index.hu versenyében érdemelt ki a település!

Az itt élők főként mezőgazdaságból, növénytermesztés és állattenyésztésből éltek már a régi időktől fogva. Egykor a környéken bőven található kiöntésekben, mellék és holt Körös  ágakban érdemi halászati tevékenységet is folytattak, de ez már a múlt.

 

A közelben

Településünk Békés Megye szívében Békéscsaba, Békés, Mezőberény között, mindegyik településtől nagyságrendileg 10 km távolságra található. Ennek köszönhető, hogy 10-15 perces autózással nagyon sok látnivaló elérhető!

Békéscsaba, a Kolbászfesztivál hazája, Gyula, a híres Várfürdő, de Szarvas, a méltán híres Arborétummal szintén könnyen megközelíthető.