Íjásztanya - Kamut

Disznótor

Minden évben november közepe táján elkezdődik valami. Ez egészen februári eltart! Nem más mint a disznóvágás időszaka.

Sokan szeretjük a hagyományos ételeket, melynek mifelénk a fő alkotója, alapanyaga a sertéshús. Amikor egy szép hízott disznót levágunk, feldolgozzuk, és hagyományos finomságokká átváltoztatjuk!

Készítünk belőle:

  • kolbászt (csabai jellegű, de sokkal finomabb)
  • hurkát (májas)
  • tepertőt
  • szalonnát (sózótt fehér, füstölt császár)
  • sonkát, csülköt, körmöt,
  • májkrémet és még sok finomságot

Ezen a napon a hagyománynak mefelelő ételeket szoktunk készíteni a disznótor résztvevőinek. Reggelire hagymás vér, (persze a legelső menüpont a házi szilvapálinka) ebédre sült hús, vacsorára pedig orjaleves, sült kolbász és hurka! Mindez friss cipóval, savanyúsággal, befőttel, és persze némi süteménnyel. A végeredményre még soha nem volt panasz.

/home/ijasztanya/public_html/images/phocagallery/disznotor

 

Aki szeretne résztvenni ezen a jeles eseményen (akár csaladi akár kisebb kolektíva szinten) jelezze és megbeszéljük mivel jár, milyen feltételek mellett tudjuk megoldani.