Íjásztanya - Kamut

Lekvárfőzés

Sokan vagyunk, akik kedveljük a hagyományos ízeket. Családunkban hagyomány a lekvárfőzés, amit még a nagyanyáinktól tanultunk. Nem kis program mire egy-két üstnyi szilvából, vagy sárgabarackból elkészül a régies ízeket, és gyermekkori emlékeket idéző lekvár.

Nem kell hozzá más "csak" le kell szedni az érett gyümölcsöt, meg kell válogatni, megmosni, kimagvalni, és feltenni az üstbe főzni. Ezután már csak kitartó tüzelés és kavargatás kell a végeredményhez. Mikor elérte a megfelelő sűrűséget, az addigra előkészített, elmosott üvegekbe belemerjük és két napig szárazdunsztba tesszük. Ezután lehet palacsintát sütni, süteményt készíteni, vagy csak egyszerűen egy nagy szelet kenyeret jól megkenni vele és addig enni, míg jól nem lakunk vele! :) Amikor eljön a gyümölcsérés ideje minden évben (már ha termett elég gyümölcs) egy-két napos program mire a télrevalót elkészítjük. Ha szeretne résztvenni benne kérem jelezze, és értesítem, amikor eljön az ideje!